Onze trainingen zijn zeer helder en komen u van pas bij de uitdagingen waar u voor staat.

Wij verzorgen dagworkshops alsmede meerdaagse scholingen. Binnen onze scholingsactiviteiten maken wij gebruik van ons scholingsmodel waarbij Kennen, kunnen en doen centraal staan!

Wij verzorgen o.a. (dag) workshops met de volgende thema’s:
* Tarieven en productaanbod
* Wet en regelgeving
* IKC ontwikkeling
* Verantwoorde groei
* Duurzame inzetbaarheid

Wij verzorgen ook meerdaagse trainingen met o.a. de volgende thema’s:
* Scholing toezicht kinderopvang
* Beleidsmedewerker
* Babyscholing

Tevens verzorgen wij diverse incompany trainingen, voor meer informatie over de mogelijkheden, maatwerktrainingen of workshops betreffende een van bovengenoemde thema’s, neem gerust contact met ons op!

Hieronder treft u ons actuele workshopaanbod aan! Heeft u nog vragen over de inhoud, neem dan even contact met ons op via contact@heldervanpas.nl.

 

Scholing Toezicht Kinderopvang

Scholing Toezicht Kinderopvang

Scholing toezicht kinderopvang: scholing voor beginnende toezichthouders of diegene die meer kennis willen hebben betreffende het beroep toezichthouder kinderopvang

Inzicht in Wet en regelgeving Kinderopvang en inzicht in inspectieprocessen
Concrete leerdoelen:
* Wet Kinderopvang
* Beschikbare instrumenten
* Inspectieproces
* Inspectievaardigheden
* Rapporteren

Na deze scholing ben je in staat om te starten als Toezichthouder Kinderopvang, maar de opgedane kennis komt ook goed van pas binnen diverse functies in de kinderopvang, denk aan leidinggevende, beleidsmedewerker, pedagogisch coach etc.

De eerstvolgende 4-daagse scholing staat gepland op 10, 11 oktober en 14, 15 november 2019

De kosten voor de scholing bedragen €1.695,-. Dit is inclusief materiaal, 2 overnachtingen op basis van volpension en exclusief 21% BTW.
De scholing wordt gegeven in Arnhem en na afloop ontvang je een bewijs van deelname

Babyscholing

Hart voor baby's

Vanuit passie mogen werken met baby’s, dat is het uitgangspunt van de training “hart voor baby’s’.
Helder & van Pas heeft een innovatieve en eigentijdse visie op training en scholing. We koppelen de theorie aan de praktijk vanuit het pedagogisch beleid van de organisatie. De pedagogisch coach(es) en pedagogisch beleidsmedewerker(s) hebben hierin een cruciale rol en worden dan ook betrokken bij de training. Dit alles doen we op een leuke, praktische en inspirerende manier waarbij de pedagogisch medewerker in de hoofdrol staat!

Inhoud van de training en tijdsinvestering:
1. Ontwikkeling van het babybrein en hechting
2. Afstemming op de mijlpalen in de ontwikkeling van de baby
3. De professional met hart voor baby’s
4. De fysieke en emotionele omgeving waarin de baby zich ontwikkelt

Tijdsinvestering: 4 bijeenkomsten á 3,5 uur aangevuld met huiswerkopdrachten na bijeenkomst 1, 2 en 3 (welke worden beoordeeld) á 2 uur
• De totale studiebelasting bedraagt 20 uur

Kwalificatie:
Na afloop ontvangen de deelnemers het certificaat “Hart voor baby’s”

De kosten (prijspeil 2019):
Wij bieden deze training in-company aan voor groepen van maximaal 16 deelnemers.
De kosten bedragen € 5.600,- per groep, dit is exclusief BTW, maar inclusief materialen, certificaten en reiskosten. Dit is dus al vanaf € 350,- per deelnemer!

Ook train de trainer mogelijkheden!

Scholing beleidsmedewerker

diverse trainingen voor pedagogisch beleidsmedewerkers

Met de invoering van de wetswijziging IKK is het borgen van beleid en cyclisch (door)ontwikkelen van beleid een wettelijke eis geworden. Als houder ben je bovendien verantwoordelijk voor de kennis van het beleid (zoals het Pedagogisch Beleidsplan, Veiligheids- en Gezondheidsbeleid, de Meldcode) bij je medewerkers.

Zij moeten het beleid dagelijks toepassen en die bewuste uitvoering bovendien onder woorden kunnen brengen bij een GGD-inspectie. Het beleid moet dus van papier, naar het hoofd, de handen en uiteindelijk in het hart van je mensen zitten. Dat is natuurlijk prima en ook wel logisch, maar hoe pak je dit aan? Hoe zorg je dat je medewerker het beleid goed kennen en onder woorden kunnen brengen? Hoe betrek jij je team bij het ontwikkelen en vormen van het beleid?

We merken dat veel kinderopvangondernemers en leidinggevenden juist met deze vragen worstelen.

Daarom organiseren we diverse trainingen, met effectieve hulpmiddelen en methoden om beleid van papier naar het hart te brengen!
Tijdens deze trainingen krijg je praktische werkvormen met uitleg mee. Je kunt dus direct met jouw team aan de slag. Je ontvangt verschillende oefeningen en werkvormen waarbij mensen zelf actief met jouw beleid bezig gaan.

BSO training

De magische wereld van de BSO

Vanuit passie betekenisvol werken in de BSO, dat is het uitgangspunt van de scholing “De magische wereld van de BSO”. We koppelen de theorie aan de praktijk vanuit het pedagogisch beleid van de organisatie. De pedagogisch coach(es) en pedagogisch beleidsmedewerker(s) hebben hierin een cruciale rol en worden dan ook betrokken in de training. Dit alles doen we op een leuke, praktische en inspirerende manier waarbij de pedagogisch medewerker in de hoofdrol staat!

De training is gericht op het uitbreiden van de interactievaardigheden van de pedagogisch medewerker in de buitenschoolse opvang binnen de context van betekenisvol werken. De pedagogisch medewerker is in staat om observaties en ideeën voor activiteiten, vanuit een professionele grondhouding, om te zetten in een betekenisvol aanbod voor kinderen van 4- 14 jaar. Zowel het handelen als de communicatie van pedagogisch medewerker sluiten aan bij de ontwikkelingsvragen van de verschillende kinderen in de groep, de omgeving en de sociale context.

“De magische wereld van de BSO” is een praktische, humoristische training met veel aandacht voor en vanuit de dagelijkse praktijk. Kennis en praktijk worden op een inspirerende manier middels diverse werkvormen afgewisseld.

Deze scholing wordt in principe gegeven in 3 bijeenkomsten van á 3 uur. Maar er kan ook een training op maat gegeven worden waarbij we samen bespreken welke thema’s aan bod moeten komen.